{
"@context": "http://schema.org/",
"@type": "Organization",
"name": "DHI SAÇ EKİMİ | Canan YAYLACI | Saç Ekimi",
"address": {
"@type": "PostalAddress",
"streetAddress": "Louis Vuitton Orijin Apartmanı, Harbiye Mah. Abdi İpekçi Cad, Bostan Sk. No: 15 Kat 5, 34367 Nişantaşı/İstanbul",
"addressLocality": "Adana",
"addressRegion": "Türkiye",
"postalCode": "01060"
},
"telephone": "(+90) 543 321 91 77",
"telephone": ""
}
Erkekler yaşamları boyunca %85 oranında saçlarında incelme ya da dökülme şikayetleri ile karşılaşmaktadır. Kadınlarda ise bu oran %50’lere dayanmaktadır. Saç dökülmeleri gözle görülür seviyede olduğu için rahatsız edicidir. İnsanlar da bu problemlerle karşılaştıklarında dökülen saçlarının yeniden uzamasına yardımcı olmak için çeşitli saç ekimi yöntemlerini tercih edebilmektedir. Bu yöntemler arasında cerrahi olarak Folliküler Ünite Nakli (FUT) ve Folliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) yer alır ve bu teknikler en yaygın kullanılanlarıdır. FUT esnasında cerrah, kafa derisinin arkasından bir şerit saç keser ve tek tek saç köklerini çıkarır. Bu günümüzde artık tercih edilmeyen eski bir yöntemdir. FUE tekniğinde ise kıl follikülleri doğrudan kafa derisinden alınır. Her iki cerrahi saç ekim tekniğinde de saç kökleri hastanın derisinin saçsız bölgelerine yerleştirilir.
Doğrudan saç ekimi olarak da bilinen DHI (Direct Hair Implantation), genel anlamda FUE tekniğinin bir modifikasyonudur. FUE yönteminde cerrah saç köklerini implante etmeden önce kafa derisindeki kanalları manuel olarak keser. DHI sırasında her ikisini de aynı anda yapabilen özel kalem şeklinde araç kullanılır. Bu yazıda DHI ameliyatı hakkında aklınıza takılan sorulara çözümler sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca DHI ile FUE ve FUT tekniklerini kıyaslayarak tercih yapmanıza da katkı sağlayacağız.
DHI yani doğrudan saç ekimi, FUE saç ekim tekniğinin değiştirilmiş bir versiyonudur ve büyük oranda benzer prosedürleri izler. Cerrah saç köklerini kafa derisinin bir kısmından genellikle başın arkasından alır ve saçsız alanlara yerleştirir. Bu yerleştirilen saç kökleri bir süre sonra yeni saçlar çıkaracaktır.
FUE ve DHI (Doğrudan Saç Ekimi) ameliyatlarının istenildiği şekilde bitmesi genellikle yaklaşık 8 saat kadar sürer. Elbette bu süre hastaya ekilen saç kökü sayısına bağlıdır. Operasyonun tam sonucunu görmek 12-18 ayı bulabilmektedir.
Saç dökülmesinin insanlar arasında en sık görülen türü androjenik alopesidir ve bu hastalar saç ekimi için en iyi adaylardır. Androjenik alopesi durumu genellikle erkek veya kadın tipi saç dökülmesi olarak adlandırılır.
Aşağıdaki özellikler de sizi saç ekimi için iyi bir aday yapar:
DHI, FUE ve FUT saç ekim yöntemleri, saç derisinin bir kısmından folikül almayı ve kafadaki saçsız alanlara yerleştirmeyi içermektedir. FUT ameliyatı sırasında bir cerrah, kafa derisinin arkasından uzun ve dar bir deriyi şerit halinde keser. Buradan tek tek saç kökleri alınır ve saç çizgisi boyunca ekilir. Bu metot sıklıkla en hızlı ve ucuz olan yoldur fakat yara izi kalabilir ve bu da hastayı ciddi derecede rahatsız edebilir. Saçınızı kısa kullanacaksanız yara izi fark edilebilir, ancak daha uzun saç genellikle yara izini gizler. DHI ve FUE saç ekim ameliyatlarında saç kökleri tek tek kafa derisinden alınmaktadır. FUE saç ekimi sırasında cerrah, kafa derisinde manuel olarak kanal keser ve saç köklerini buraya yerleştirir. Doğrudan saç ekimi tekniği olarak da bilinen DHI’da cerrahlar, benzer kesiler yaparak saç ekimini gerçekleştirir. DHI ve FUE, nispeten FUT tekniğinin sebep olduğu yara izlerinden kaçınır. Bu ameliyatlar ise nispeten daha uzun sürer ve diğerlerine göre daha pahalıdır. Sonuç olarak hangi tekniğin daha başarılı, maliyet etkin ve yüz güldürücü sonuçları yansıttığı kişiye doğru olan tekniğin seçilmesiyle orantılıdır. Bu sebeple operasyon öncesi mutlaka uzmanla görüşme sağlanmalı ve doğru olan teknik belirlenmelidir.
DHI saç ekimi maliyeti
Saç ekimi yöntemlerinin maliyeti sıklıkla implante edilecek saçın miktarına ve operasyonun yapılacağı şehre göre değişiklik göstermektedir. Cerrahın ünü ve tecrübesi de maliyette önemli bir faktördür. Saç ekim tekniklerinin tamamı kozmetik cerrahi kabul edildiğinden pek çok sigorta şirketi DHI’nın maliyetini karşılamamaktadır.